20 November 2015

Siapa TAK SUKA FREE Angkat Tangan!

mood : #sedangbertenang
selected track : 세븐틴 - 만세

Photo credit : here

Sapa tak suka angkat tangan! :D pi main jauh-jauh! wahahahahahaha =)) ~

Aku tak angkat tangan aku makanya aku SUKA free stuff. Kalau korang angkat tangan makanya *ikut-suka-nak-terus-baca-post-ni*

Sebenaqnya masa pi Korea pun tujuan masuk kedai-kedai makeup bukannya nak sangat membeli kosmetik atau any beauty product..

TAPI...

nak dapat free sample. botol-botol kecik. paket-paket kecik. dapat face mask sekeping-dua-keping sampai penuh beg berkeping-keping.. ye la kalau dah sepanjang jalan dekat myeondong tu masuk tengok.. ada certain time dapat la free sample yang mana produk tu blom sampai Malaysia lagi... :D

LAGIPUN...

depa dah huluq..takkan tamau ambik kan? tak baik tolak rezeki. rugi.. hahahahaha..

KESANNYA...

sampai la ni masih ada sample yang masih blom dipakai. asyik dok dapat ja sampai tak terpakai. terutamanya face-mask. ada yang aku bagi orang suh try.. tapi selagi blom expired kita simpan la..

{pasal travelog-spring-merangkak-ke-soping-vietnam-melaut-ke-autum-di-korea-nanti-nanti-la}

fyi ada sorang kesayangan tu yang memang handal bab berjimat cermat...istilah yang boleh digunakan untuk menggambarkan perangai beliau adalah "bargain hunter".. dari sebelum kawen.. sampai nak kenduri kawen.. sampai dah beranak satu..memang tip top bab-bab mencari bende-bende free..bende-bende murah..memang GIGIH!

makanya kami-kami ahli kumpulan yang tak berapa nak rajin dan gigih ni menumpang tips-tips yang dikongsi bersama... terima kaseh kesayangan :love:


btw as this post been draft-written on 19.11.2015.. kesayangan dengan incik.husband dia dengan gigihnya cuti.. pagi - pagi drive dari Sepang pi Grand Opening Ikea kat Cheras sana...Aku tengok gambar manusia yang dikongsi dalam group whatsapp beratuq untuk free gift je pun makhai... blom campoq jammed segenap alam dekat bulatan kg.pandan sana..

Photo credit - Bernama

**MEMANG berpinaq mata**kalau dah begitu keadaannya..memang aku belum boleh pi la IKEA Cheras dalam masa terdekat ni..walaupun dah panjang list barang rumah nak pi beli**

ok. sambung kisah misi mencari free sample.

16.11.2015 kesayangan saya ni share pasal free sample diapers...ye la mak-mak kan? niat di hati beliau nak memesan dekat sorang kawan yang dok-mabuk-first-trimester untuk pegi google & register segala website yang boleh dapat free sample diapers baby.. siap bagi senarai brand diapers dekat malaysia ni..

perkaitan dengan kami yang belum berezeki nak ber'anak' neh ?? wehehehehe~ anak sendiri je la belum berezeki...anak penakan dah 5 orang~ anak sepupu... errrr satu.. dua.. tiga.. sepuluh.. dua puluh.. krik.. krik.. krik.. *kiraan hilang*


memandangkan adik-ipaq menunggu hari nak bersalin, aku pun relay mesej yang sama ke adik-ipaq... dia pun dengan semangat register.. dia tatau pun pasal free sample diapers baby.. yang dia tau free sample sanitary pad je~ wehehehehe~

maka kak-ipaq-ni dengan adik-ipaq dok berwasap-wasap pasal free sample diapers baby.. dia register. aku register. adik aku register. kalau sorang register dapat 2 keping, 3 orang register dapat 6 keping free..wehehehehehe~ 

rupanya dalam dok kami berwasap pagi tu dia dah ada contraction setiap setengah jam..tengah hari ada bleeding sikit..malam baru bgtau kami dh otw g az zahra bangi... Alhamdulillah adik-ipaq dah selamat bersalin 17.11.2015 lepas.. makanya misi mencari free sample untuk baby diteruskan oleh kak ipaq.... wehehehehe..

Nanti kami update-edit-detailed-post-with pictures bila free sample dh sampai kat rumah ok.. Ni antara barang-barang yang kami gigih cari & ada yang dah apply untuk free sample :

  1. Baby Diapers [detailed post
  2. Susu Fomula + Susu Tepung Ibu [detailed post]
  3. Sanitary Pad [detailed post]
  4. Toiletries PART 1 [detailed post] | Part 2 [detailed post]
[kalau jumpa barang lain, list will updated]

byeome!

p/s : aku pun tatau pasai apa aku semangat cari free sample neh~ post dalam loghat utara plak tuh...mungkin sebab kami semangat nak balik penang next week! wehehehehe~

2 comments:

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!